Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Tuzla

Udaljenost Sarajevo – Tuzla

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Tuzla je 123 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 79 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 2 sata i 16 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete putem M18, prolazite Vogošće i nastavljate preko Dubokog Potoka i Olova. Nastavljate levo istim putem prema Živinice Gradu , a odavde imate nekih 13 kilometara do Tuzle. Skrećete desno u Zvonka Cerića i pratite put M 4 prema centru Tuzle.

Drugi način kako doći do Tuzle jeste da iz Sarajeva krenete putem M 5 a zatim skrećete levo na put E 761prema Sokolcu. Odavde nastavljate putem M 19 prema Vlasenici i pratite put prema Živinice Gradu. Ostatak puta je isti kao u prvom primeru. Ovaj put je u principu najduži, ukupno 160 kilometara, a vreme koje je potrebno kako bi stigli do Tuzle jeste oko 2 sata i 54 minuta.

Naravno, možete krenuti istim putem kao u prvom primeru, ali kod Olova skrećete levo i nastavljate putem R 467. Pratite ovaj put, i nakon par kilometara skrenite desno na put R 469 prema Žiivinice Gradu.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!