Home Bosna Udaljenost Osijek – Sarajevo

Udaljenost Osijek – Sarajevo

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Osijek – Sarajevo je 304 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 190 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 4 sata i 3 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put kako doći do Sarajeva jeste da iz Osijeka krenete Ulicom kneza Trpimira, nastavite putem 518 i vozite prema Vinkovcima. Odavde nastavljate putem 55, prolazite Županju i nastavljate prema granici sa Bosnom i Hercegovinom. Prolazite granicu i mesto Orašje kretajući se putem koji je na mapi obeležen kao M 1.8. Prolazite Srebrenik, Šićki Brod posle koga se put nastavlja kao M 18, Tuzlu i Živinice Grad. Tu je i Kadanj i Olovo nakon kojeg skrećete levo prema Vogošću, a samim tim i Sarajevu. Na ovom putu prećićete 260 kilometara, što ga čini najkraćim, ali što se tiče vremena trebaće Vam oko 4 sata i 25 minuta vožnje bez pauza.

Drugi način jeste da iz Osijeka krenete prema Đakovu putem E 73. Nastavljate prema granici, nakon par kilometara ulazite u Bosnu i nastavljate prema Modriči. Od većih mesta prolazite kroz Doboj i Zenicu, a zatim se nakon Ilijaša isključujete levo sa puta prateći Vogošće i Sarajevo.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!