Home Bosna Udaljenost Split – Međugorje

Udaljenost Split – Međugorje

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Split Medjugorje je 141 kilometar. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 105 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, i trajektom, potrebno je oko 2 sata i 20 minuta, koliko u proseku traje najkraći put do Medjugorja bez pauza.

Rastojanje se kolima može preći na sledeći način:

Iz Splita krećete ka Solinu, Klisu i Dugopolju. Kod Dugopolja se uključujete na put E65. Idete dalje ka Ercegovcima i Liski a potom, s leve stane ostavljate Bisko. Nastavljate putem E65. Prolazite kroz Srijane i Trnbuse.

Prolazeći kroz Blato na Cetini, za sobom ostavljate deo kanjona reke Cetine. Put Vas dalje vodi ka Zagvozdu. Slede Kozica, Ravča, Vina i Otrić seoci. Kod Bioče ulazite na put A1. Kad predjete sela Studenci i Bijakovići, ulazite u Medjugorje.

Split Medjugorje autobusom

Na ovoj relaciji svakodnevno saobraća više autobuskih prevoznika, računajući i vikend. Linija je Split – Makarska – Metković – Međugorje – Mostar a prevoznici su: Čazmatrans, Autoherc i Autotransport Ljubuški. Vožnja sa usputnim stajanjima traje oko 4 sata.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!