Home Hrvatska Udaljenost Split – Novalja

Udaljenost Split – Novalja

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Split Novalja je 216 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 170,5 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 2 sata i 30 minuta, koliko u proseku traje najkraći put do Novalje .

Rastojanje se automobilom može preći na sledeći način: Iz Splita izlazite ulicom Domovinskog rata. Priključite se na Most Smokovik – ulicom Zbora narodne garde pa nastavite po D8. Potom krenite blago udesno prema D1 i izađite na izlaz za A1/Sinj/Zagreb/Rijeka. Na narednom kružnom toku izađite na izlaz 1. za D1. Nastavite po Tunel Mravince pa preko mosta Majdan, mosta Izvor Jadra a onda tunelima Maćkovac, Klis Kosa, i preko mosta Mihailovići i tunela Mihailovići. Nastavite pravcem D1.

Izađite na izlaz za Rijeka/Zagreb/Dubrovnik/Dugopolje. Na kružnom toku izađite na izlaz 3. A1 za Zagreb/Rijeka/Dubrovnik/Šestanovac. Na pojedinim deonicama Vas očekuje naplata cestarine. Na narednoj raskrsnici, pratite znake za mesta: Zagreb/Šibenik/E65/A1 i pređite uA1/E65/E71. Potom, krenite na izlaz 16-Posedarje za D106 prema Posedarje/Otok Pag/Novigrad. Skrenite ulijevo u D106 prateći putokaze za Otok Pag/Ražanac.

Nastavite  Paškim mostom pa idjite u Ždrijačku ulicu. Putem  D106 ulazite u Zadarsku ulicu a onda u Splitsku skretnjem levo. Nastavite Riječkom ulicom a na narednom kružnom tokz, birajte izlaz 2, odakle treba da skrenete ka Slatinskoj ulici a odatle ulazite u Obalu Petra Krešimira I. Stigli ste na cilj.
Procenjuje se da su troškovi za gorivo na ovoj relaciji oko 170 kuna.

Split Novalja autobusom

Antonio tours je autobuski prevoznik koji saobraća na liniji Split Novalja. Do Novalje se stiže preko Šibenika , Zadra i Paga. Polasci su svakodnevni, uključujući i vikende, a prvi je u 9 sati ujutru. Vožnja traje 4 sata i 30 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!