Home Evropa Udaljenost Split – Rim

Udaljenost Split – Rim

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Split je 1 154,4 kilometra. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 369 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, i trajektom, potrebno je oko 12 sati, koliko u proseku traje najkraći put do Rima bez pauza

Rastojanje se automobilom može preći preko Zagreba i Slovenije.

Split Rim avionom

Vueling i Croatia Airlines su avioprevoznici na datoj relaciji. Oko 30 evra staje najpovoljnija karta u akcijskim periodima. Najpovoljnija povratna karta košta 60 evra. Trajanje puta je nepunih sat vremena, bez presedanja.

Split Rim autobusom

Postoje brojne turističke agencije koje nude aranžmane do Rima autobusom sa usputnim zadržavanjima i razgledanjima usputnih turističkih centara i gradova.

Split Rim vozom

Ako se odlučite za voz, moraćete da presedate zato što nema direktne linije iz Hrvatske. Najbolje stanice za presedanje su Trst i Venecija jer se do tamo može stići brojnim direktnim autobuskim linjama iz Splita. Takodje, iz Trsta i Venecije brojne vozne linije redovno kreću put Rima. Italijanska železnica je prijatna za vožnju, tačna i ne toliko skupa. Najvažnije železničke stanice u Rimu su Termini i Tiburtina.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!