Home Evropa Udaljenost Beograd – Cirih

Udaljenost Beograd – Cirih

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Beograd – Cirih je 1251 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 962 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 12 sata i 21 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Beograda krenete autoputem E 70 prema graničnom prelazu Batrovci. Ulazite u Hrvatsku i nastavljate prema Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, Novskoj i Zagrebu. Nakon par kilometara od Somobora ulazite u Sloveniju. Kroz Sloveniju nastavljate autoputem preko Ljubljane i pratite put koji je na mapi obeležen kao put E 61. Prolazite Kranj, Jesenice i granicu sa Austijom. Vozite preko Filaha do Salzburga, a potom skrećete levo i ulazite u Nemačku. Pratite put 8 kroz Minhen, a od Minhena vozite putem 96 prema Memingenu. Pratite put do grada Lindau i prelazite granicu sa Austrijom do Bregenca. Od Bregenca skrećete desno i ulazite u Švajcarsku. Prolazite Sankt Galen, Vil, Vintertur i putem 1 stižete do Ciriha.

Drugi način jeste da iz Beograda krenete autoputem preko Mađarske, a zatim preko Austrije do Beča. Od Beča pratite put za Salzburg, a ostatak puta je isti kao u prvom primeru.

Trajanje leta avionom je oko 1 sata i 50 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!