Home Evropa Udaljenost Split – Munchen

Udaljenost Split – Munchen

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Split Munchen je 875 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 638 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 9 sati, koliko u proseku traje najkraći put do Munchena bez pauza.

Rastojanje se automobilom može preći na sledeći način: Putem E65 krećete najpre put Šibenika i Zadra. Kroz Hrvatsku se krećete putem E71. Kod Metlike ulzite u Sloveniju i nastavljate putem 105 ka Novom Mestu, Trebnju, Grosuplju i obilaznicom oko Ljubljane, nastavljate ka Kranju. Nakon Bleda i Jesenica, bližite se granici sa Austrijom.

Nastavljate kroz Austrju putem A11. Pratite znake za Salcburg. Malo pre granice sa Nemačkom, Salcburg ostaje s desne strane, a Vi nastavljate ka graničnom mestu Piding.

Ulaskom u Nemačku, pratite znake za Rosenheim, i nastavljate putem A10. Od Rosenheima putem broj 8, koji Vas vodi pravo u centar grada, ulazite u Minhen.

Procenjeni troškovi za gorivo za put kolima do Minhena su oko 700 kuna.

Split Munchen autobusom

Autotrans i Touring su autobuski prevoznici koji drže linije do Munchena. Linija je zapravo: Split, Šibenik, Zadar, Rijeka, München, Stuttgart, Frankfurt, Köln, Dortmund. Polasci su svakog dana u 15 sati.

Split Munchen avionom

Lufthansa i Croatia Airlines su avioprevoznici koji saobraćaju na liniji Split Munchen. Jeftine karte se u akcijskim periodima mogu naći i za 75 eura. Najjeftinija povratna karta staje 141 euro.

Trajanje leta je oko 1 sat i 45 minuta. Letovi sa presedanjem traju najmanje 2 sata. Hrvatski avioprevoznik na datoj relaciji saobraća 4 puta nedeljno.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!