Home Bosna Udaljenost Niš – Sarajevo

Udaljenost Niš – Sarajevo

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Niš – Sarajevo je 446 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 287 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 6 sata i 24 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Niša krenete autoputem E 75 prema severu Srbije. Prolazite Aleksinac, Paraćin, Ćupriju i Jagodinu. Kod Lapova se isključujete sa autoputa prema Kragujevcu. Vozite putem 24, prolazite Kragujevac i kod hotela „Euro gaj“ skrećete desno na put 182 prema Kniću. Od Knića pratite put za Čačak, Užice i Mokru Goru. Nakon još par kilometara od Mokre Gore putem E 761 ulazite u Bosnu i Hercegovinu. Kroz Bosnu vozite putem koji je na mapi obeležen kao put M 5 kroz Višegrad. Prolazite Rogaticu, Podromaniju i ubrzo stižete do Sarajeva.

Drugi način jeste da iz Niša krenete autoputem E 75 do Beograda, zatim nastavljate na autoput E 70 prema granici sa Hrvatskom. Isključujete se prema Sremskoj Mitrovici, pratite put 20 do Bogatića. Od Bogatića skrećete levo na put 136 i desno na put 26 prema Loznici i granici sa Bosnom i Hercegovinom. Vozite paralelno pored Drine i granice i pratite put za Zvornik. Od Zvornika vozite putem M 19 prema Sarajevu.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!