Home Bosna Udaljenost Banja Luka – Beč

Udaljenost Banja Luka – Beč

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Banja Luka – Beč je 533 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 388 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 6 sata i 1 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Banja Luke krenete putem M 16 i nakon par kilometara se levo uključujete na put E 661. Vozite prema Gradiškoj i prelazite granicu sa Hrvatskom. Uključujete se na autoput E 70, prolazire Novsku, Kutinu, Ivanjić – Grad i ispred Zagreba se isključujete desno na put E 65. Prolazite Svetu Helenu, isključenja za Varaždin i nastavljate prema granici sa Mađarskom. Ovde se krećete putem koji je na mapi obeležen kao put M 7 sve do Nađkaniže. Odavde skrećete levo i pratite put 74/ E 65 preko Zalaegersega. Prelazite Sombathelj, vozite putem 87 i ulazite u Austriju. Kroz Austriju pratite put za Matersburg, odavde putem A3 se uključujete na autoput E 59 prema Beču.

Naravno, iz Banja Luke možete krenuti istim putem, nastaviti kroz Zagreb prema Sloveniji. Prolazite Ptuj, Maribor i Grac.

Ako se odlučite krenuti avionom, trajanje leta sa presedanjem iznosi oko 4 sata i 40 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!