Home Bosna Udaljenost Zadar – Sarajevo

Udaljenost Zadar – Sarajevo

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Zadar – Sarajevo je 379 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 256 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 45 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Zadra krenete ulicom Braće Miroslava i Janka Perice, zatim skrenete desno Gaženičkom cestom i vozite putem koji je na mapi obeležen kao put 424. Prolazite Babindub, i nakon par kilometara se uključujete na autoput E 65. Prolazite OMV benzinsku stanicu i nastavljate prema Šibeniku. Nakon neposrednog prolaska Šibenika imate levo isključenje sa autoputa na put 60 prema Trilju. Nakon par kilometara skrećete desno prema Jabuci i vozite putem 220. Prolazite Kamensko, granicu sa Bosnom i Hercegovinom i nastavljate putem M 16, a zatim desno na R417. Kroz Bosnu vozite prema Tomislavgradu, a nakon Tomislavgrada desno na put R 418. Sa ovog puta, kod Prozora skrećete desno na M 16.2 i kod Jablanice se levo uključujete na E 73. Prolazite Konjic, nastavljate autoputem i pratite traku A1 sve do isključenja desno prema Ilidži i Sarajevu. Putem M18 stižete do Sarajeva.

Drugi način jeste da nastavite autoputem E 65 prema Makarskoj, prolazite granicu sa Bosnom i nastavljate prema Mostaru. Prolazite Konjic i ostatak puta je isti.

Putarina na ovoj relaciji zavisi isključivo od Vašeg izbora puta i uključenja na autoput.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!