Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Beč

Udaljenost Sarajevo – Beč

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Beč je 775 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 509 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 8 sata i 29 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste da iz Sarajeva krenete autoputem E 73 prema Zenici. Prolazite Zenicu, Doboj i isključujete se levo na put M 17/ M 14.1 prema granici sa Hrvatskom. Prelazite granicu i dolazite do Slavonskog Broda gde se uključujete na autoput E 70 prema Zagrebu. Od Zagreba nastavljate desno prema Zaprešiću i pratite put E 59. Nakon par kilometara prelazite u Sloveniju i vozite prema Ptuju i Mariboru. Uskoro ulazite u Austriju a ispred Graca nastavljate desno prema Viner Nojštatu i pratite put prema Beču.

Drugi način jeste da iz Sarajeva krenete istim putem, ali nastavljate od Doboja putem E 73 kroz Modriču do Hrvatske. Pratite put E 73, prolazite Đakovo, Osijek i ulazite u Mađarsku. Vozite sve do Budimpešte, skrećete levo prema Tatabanji i Đeru. Istim putem vozite do Austrije i Beča.

Trajanje leta avionom je oko 1 sata i 20 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!