Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Ohrid

Udaljenost Sarajevo – Ohrid

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Ohrid je 524 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 362 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 9 sata i 16 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Sarajeva krenete putem M 18 prema Foči. Prolazite granicu sa Crnom Gorom i vozite putem E 762 prema Nikšiću. Nakon Nikšića vozite prema Podgorici i istim putem dolazite do Albanije. Kroz Albaniju prolazite Skadar, Tiranu i Elbasan. Od Elbasana ubrzo stižete do Makedonije i Struge, a od Struge imate još 14 kilometara do Ohrida.

Drugi način kako stići do Ohrida jeste put preko Srbije. Iz Sarajeva krećete putem E 761/ M-5 prema Višegradu. Ulazite u Srbiju, prolazite Čačak, Kragujevac i uključujete se na autoput E 75 prema Jagodini. Prolazite Paraćin, Aleksinac, Leskovac, Vranje i Bujanovac. Autoputem nastavaljate i kroz Makedoniju, ali nakon Kumanova se isključujete desno za Skoplje i Tetovo. Dolazite do Tetova, od kojeg pratite put za Kičevo i Ohrid. Naravno, možete iz Sarajeva voziti prema severu putem E 73 kroz Zenicu, proći granicu sa Hrvatskom i uključiti se desno na autoput E 70 prema Beogradu. Od Beograda se uključujete na autoput E 75 i nastavljate prema jugu i Makedoniji.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!