Home Hrvatska Udaljenost Split – Skopje

Udaljenost Split – Skopje

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Split – Skopje je 696 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 441 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 10 sata vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Splita krenete putem 1, a zatim se uključite na autoput E 65 prema Zagvozdu. Nastavljate prema jugu, prolazite granicu sa Bosnom i Hercegoviom i vozite prema Čapljini. Od Čapljine pratite put M 6, prolazite Stolac i skrećete levo na put R 427 prema Bileću i Bilećkom jezeru. Od Bileća skrećete levo na put R 431 i prolazite granicu sa Crnom Gorom. Vozite prema Nikšiću, pratite put E 762, prolazite Podgoricu i istim putem ulazite u Albaniju. Prolazite Skadar, skrećete levo na put E 851 i nastavljate prema Kosovu. Prolazite Prizren, Štimlje, uključujete se na autoput E 65 prema Uroševcu i Kačaniku. Od Kačanika ubrzo prelazite granicu sa Makedonijom i stižete do Skoplja.

Naravno, iz Splita možete krenuti i preko Šibenika. Relacija za ovaj primer je: Karlovac – Velika Gorica, zatim uključenje na autoput E 70 do Beograda, a od Beograda uključenje na autoput E 75 sve do Skoplja. Razdaljina na ovoj relaciji je 1230 km, ali zbog dozvoljenih brzina na autoputu će Vam trebati oko 12 sati vožnje.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!