Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Podgorica

Udaljenost Sarajevo – Podgorica

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo –Podgorica je 229 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 173 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 3 sata i 51 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na relaciji Sarajevo – Podgorica jeste kad iz Sarajeva krenete putem R 446 i nastavljate putem M 18 prema Krupcu, prolazite Kijevo, Jablanicu i Bogatiće i idete do Dobrog Polja. Odavde imate mogućnost da nastavite putem M 18 ili da krenete putem desno R 433. Ukoliko nastavite putem M 18,idete prema granici sa Crnom Gorom, i nastavljate putem E 762. Prolazite pored Pivskog jezera i vozite prema Nikšicu. Nastavljate prema Danilovgradu i istim putem stižete do Podgorice.

Ukoliko izaberete put desno R 433 kod Dobrog Polja, nakon par kilometara uključujete se na put M 20, i idete prema Trebinju. Od Trebinja nastavljate levo putem M 6 i prolazite granicu sa Crnom Gorom. Krećete se prema Nikšiću gde je ostatak puta isti kao i u prvom primeru.

Za ovu relaciju potrebno je oko 5 sati i 12 minuta, a ima 307 kilometra.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!