Home Crna Gora Udaljenost Podgorica – Skopje

Udaljenost Podgorica – Skopje

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Podgorica – Skopje je 353 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 185 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 5 sata i 11 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put kako doći do Skoplja jeste put preko Albanije. Iz Podgoricee krećete putem E 762 i vozite prema graničnom prelazu Božaj, ulazite u Albaniju i vozite prema Skadru. Od Skadra prolazite tridesetak kilometara i skrećete levo E 851 sve do granice sa Kosovom. Vozite prema Prizrenu, prolazite Prizren, Štimlje i Uroševac. Uključujete sa na autoput E 65, prolazite Kačanik i nakon par kilometara ulazite u Makedoniju. Istim putem dolazite do Skoplja.

Drugi način vožnje je dosta duži, ukupno 450 km,tako da će Vam trebati oko 7 sata u 22 minuta putovanja. Iz Podgorice krećete istim putem, ali od Skadra nastavljate preko Tirane. Prolazite Elbasan i nastavljate do Makedonije. U Makedoniji pratite put E 65, prolazite Kičevo, Tetovo i stižete do Skoplja.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!