Home Crna Gora Udaljenost Podgorica – Zagreb

Udaljenost Podgorica – Zagreb

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Podgorica – Zagreb je 714 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 459 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 7 sata i 56 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put, bar što se kilometraže tiče jeste da iz Podgorice krenete putem E 762 prema Nikšiću. Prolazite Nikšić i Plužine i nastavljate sve do granice sa Bosnom i Hercegovinom. Prolazite Foču, pratite put M 18 prema Sarajevu, prolazite Sarajevo i vozite prema Živince Gradu i Tuzli. Nakon Srebrenika i Orašja ulazite u Hrvatsku i uključujete se levom stranom na autoput E 70 prema Zagrebu. Iako je ovo najkraći put, potrebno vreme da biste stigli je oko 9 sati i 17 minuta.

Drugi način jeste kada iz Podgorice krenete istim putem, ali se od Nikšića isključujete levo i pratite put za Bileće/ Bosnu i Hercegovinu. Prolazite Stolac, granicu sa Hrvatskom i vozite putem E 65 prema Šibeniku. Prolazite Jasenice, pratite put za Karlovac i istim putem stižete do Zagreba. Kilometraža za ovaj način putovanja je 714, ali će Vam trebati mnogo manje vremena, ukupno 7 sati i 56 minuta.

Trajanje leta avionom je oko 3 sata.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!