Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Mostar

Udaljenost Sarajevo – Mostar

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Mostar je 126 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 75 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 2 sata i 12 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete putem M18 i vozite prema predgrađu Ilidža. Prolazite Konjic i krećete se na autoput E 73. Prolazite Ostrožac, Donje Paprasko, Jablanicu i Donji Jasenjani. Nakon prelaska benzinske stanice Gazprom isključujete se desno sa autoputa u ulicu Maršala Tita. Zatim skrećete desno u ulicu Mostarskog bataljona koja Vas vodi u sam centar grada.

Postoji i drugi način kako da dođete do Mostara, a to je: Krećete iz Sarajeva Zagrebačkom ulicom, zatim levo u Derviša Numića i prelazite u Republiku Srpsku. Vozite putem koji je na mapi označen kao R 446 kroz Vojvode Radomira Putnika. Uskoro se priključujete na put M 18 obeležen kao Ravnogorska. Krećete se paralelno pored reke Željeznica i izlazire iz Republike Srpske. Nastavljate istim putem i isključujete se na put R 433. Prolazite Kalinovik i nastavljate prema Kifinom selu na put M6.1. Prolazite kroz Nevesinje i do Mostara nastavljate istim putem.

Putarina na ovoj relaciji iznosi oko 16 maraka.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!