Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Kakanj

Udaljenost Sarajevo – Kakanj

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo i Kakanj je 51 kilometar..

Putničkim automobilom ova kilometraža se može preći za oko 45 minuta neprekidne vožnje. Prosečna brzina na ovom putu je 65 kilometara na sat, sa potrošnjom od oko 4 litre benzina (ako se kao merna jedinica uzme da automobil troši 7,5 litara na 100 km).

Mapa pokazuje da ova razdaljina vazdušnom linijom iznosi 38 km.

Najkraći put od pomenutih 50 km je kada iz Sarajeva krenete severno putem Hamze Hume/M18 nastavljajući ulicom Maršala Tita iz koje okrećete levo u ulicu Jukićevu, potom skrećete u oštru desnu krivinu kako bi ostali u Lukićevoj. Dalje na prvoj sledećoj raskrsnici pratite skretanje levo, ulicu Alipašina/M18 i nastavljate ovim putem nekih 8 km, pa skrenete levo prateći rutu M17/M5. Na kružnom toku izaberete prvi izlaz kako bi ostali na putu M17/M5, dalje nastavljate putem A1/E73/M17/M5 gde se uključujete na autoput i plaćate putarinu od oko 5 konvertibilnih maraka (BAM). Posle nekih 35 km na kružnom toku pratite prvi izlaz i put M17/M5. Izlazite sa autoputa prateći 311.lahke brigade, opet na kružnom toku izaberete treći izlaz i put R445. Dalje se uključujete u ulicu Šehida, odatle skretanjem kroz ulicu Zeničkog partizanskog odreda idete na željenu destinaciju mesta Kakanj.

Značajnost ovog puta je u autoputu zbog kojeg se mnogi putnici odlučuju da baš ovim delom BiH prolaze do Sarajeva i obrnuto.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!