Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Herceg Novi

Udaljenost Sarajevo – Herceg Novi

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Herceg Novi je 233 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 156 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 4 sata i 10 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete Zagrebačkom ulicom prateći put R 446. Zatim nastavljate putem M 18, prolazite Jablanicu i Trnovo i skrećete desno na put R 433. Ubrzo skrećete levo na put R 434 a nakon toga pratite put koji je na mapi obeležen kao M 20 prema Bilećkom jezeru. Dolazite do Trebinja, prolazite i pratite put R 429 prema granici sa Crnom Gorom. Ulazite u Crnu Goru i nastavljate istim putem prateći putokaze za Herceg Novi.

Drugi način jeste da iz Sarajeva krenete prema Ilidžu, prateći autoput E 73/ M 17. Vozeći autoputem prolazite Konjić, prelazite preko Mostara i isključujete se levo na put M 17.3/ M 6 sve do Trebinja. Ostatak puta je isti.

Iz Sarajeva možete da krenete i putem M 18, sve do granice sa Crnom Gorom, zatim nastaviti autoputem E 762 sve do Nikšića odakle je detaljno označen put ka Herceg Novom.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!