Home Bosna Udaljenost Novi grad – Sarajevo

Udaljenost Novi grad – Sarajevo

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Novi Grad – Sarajevo je 15 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 9 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je 22 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Novog Grada krenete iz ulice Numan paše Ćuprilića a zatim skrenete levo na put M5 kroz Safeta Zajke. Prolazite benzinsku stanicu Petrol i nastavljate Drinskom ulicom do hotela Italia. Zatim skrećete desno u ulicu pod nazivom Put Života i ponovo desno u Halida Kajtaze, a nakon nje levo vozite kroz ulicu Zmaj od Bosne, kretajući se putem M18. Kada stignete u ulicu Hizeta nalazite se u samom centru Sarajeva. Ova udaljenost iznosi 10.5 kilometara, što je za 5 kilometara kraći put od standardnog.

Iz Novog Grada možete krenuti i putem M5 prema severo – zapadu, gde prolazite restoran Royal i dolazite do kružnog toka. Skrećete desno na put M18 i vozite Igmanskom ulicom. Ovde prolazite Hotel Sunce i benzinsku pumpu Energopetrol. Nakon Adil – begove džamije nastavljate kroz Alipašinu ulicu, a ulazite u ulicu Hamze Hume. Na taj način stižete do centra Sarajeva.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!