Home Bosna Udaljenost Banja Luka – Tuzla

Udaljenost Banja Luka – Tuzla

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Banja Luke i Tuzle je 158 kilometara, što bi se mereći satima iskazalo u 2 sata i 40 minuta putničkim vozilom.

Prosečna dozvoljena brzina na ovom putu je 60 kilometara na sat i potrebno vam je oko 12 litara benzina (ako se kao merna jedinica uzme da auto troši 7,5 l na 100km).

Kako mapa pokazuje kilometraža merena vazdušnom linijom između Banja Luke i Tuzle je 120 km.

Najkraći put između ova dva grada (pomenute razdaljine od 158 km) je ukoliko iz Banja Luke krenete iz ulice Ranka Šipke pa skrenete desno i uključite se na put M16( E661) prema  naselju Trn. Izlazite sa autoputa prateći znake i odvajanje desno prema Prnjavoru prateći put M16.1 nekih 38 km. Potom prolaskom kroz mesto Prnjavor sledite put R474.a i sledeći put M4 prolazite kroz mesto Doboj. Zatim nastavljate ovom rutom M4 nekih 20km, pa skrenete levo kako biste ostali na putu M4 još 35km. Prošli ste kroz mesto Lukavac. Na kružnom toku nastavljate pravo oko 2km ulicom XVIII hrvatskih brigada, nakon toga skrenite u ulicu Mije Keroševića Gruje, potom se levo odvajate u ulicu Bosne Srebrene putem M18/M4 nastavljajući da pratite isti sve do željene destinacije u gardu Tuzli.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!