Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Skoplje

Udaljenost Sarajevo – Skoplje

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Skoplje je 641 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 321 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 8 sata i 47 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete putem M 5 prema turističkom mestu Pale, i nakon Čemernice pratite put R 448. Nastavljate put M 20/ M5 prema Višegradu. Ubrzo prelazite granicu sa Srbijom i vozite prema Mokroj Gori putem E 761. Pratite put E 763 prema Užicu, prolazite Požegu i Čačak. Od Čačka pratite put za Kragujevac, a iz Kragujevca se sa puta 22 uključujete na autoput E 75 prema jugu. Prolazite Jagodinu, Paraćin i Aleksinac. Vozite prema jugu i nakon Vranja i Bujanovca stižete do granice sa Makedonijom. Prolazite Kumanovo i desno se isključujete za Skoplje. Ovo je najlakši i najbrži način putovanja, jer je dosta zastupljen autoput.

Naravno, možete krenuti iz Bosne i Hercegovine preko Hrvatske, vozeći na autoput E 70 do Beograda, a zatim nastaviti na E 75 prema Skoplju.Na ovoj relaciji trajanje puta je dosta duže, uzimajući u obzir da je razdaljina oko 814 kilometara.

Ako se odlučite da krenete avionom, let će trajati oko 4 sata i 5 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!