Home Bosna Udaljenost Zagreb – Tuzla

Udaljenost Zagreb – Tuzla

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Zagreb – Tuzla je 337 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 255 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 3 sata i 46 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jested a iz Zagreba krenete Slavonskom avenijom, a zatim se uključujete na autoput E 70. Prolazite Ivanjić-Grad i Novsku i nastavljate prema Slavonskom Brodu. Isključujete se nakon par kilometara desno prema Županji. Prolazite Županju i ulazite u Bosnu i Hercegovinu. Krećete se putem M 1.8 i prolazite Orašje. Istim putem nastavljate prema jugu, prolazite Srebrenik i nakon 28 kilometara vožnje skrećete levo prema Tuzli. Ovaj put je obeležen kao M 4 kojim ulazite u ulicu XVIII hrvatske brigade. Uskoro dolazite do centra grada.

Drugi način jeste da iz Zagreba krenete istim putem, ali se sa autoputa isključujete nakon grada Novska, a ispred Novog Gradiška desno na put E 661. Prilazite granicu sa Bosnom i nastavljate prema Gradiški. Pratite put M 14.1 i nastavljate kroz Drventu i Doboj. Od Doboja pratite put M 4 prema Tuzli.

Putarina na relaciji Zagreb – Tuzla iznosi oko 77 kn, zavisi koji put izaberete.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!