Home Bosna Udaljenost Zagreb – Mostar

Udaljenost Zagreb – Mostar

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Zagreb – Mostar je 539 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 311 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 5 sata i 15 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Postoje dva slična puta kako preći kilometre na ovoj relaciji, s tim da je jedan za nijansu duži i ceo put jevožnja autoputem, a drugi je: kada iz Zagreba krenete na autoput E 71 prema Karlovcu, a kod Karlovca skrećete levo na put 1 prema Grabovcu. Prolazite Plitvička Jezera, Rudanovac i priključujete se levo ponovo na autoput sve do granice sa Bosnom i Hercegovinom. Prolazite Međugorje i pratite put za Mostar.

Ovaj put ukupno iznosi 524 kilometara, ali Vam je potrebno skoro sat vremena više vožnje nego ako bi vozili non stop autoputem.

Postoji još jedan pravac kako preći rastojanje između ova dva grada, a to je upravo i najkraći put: Iz Zagreba krećete autoputem E 70/ A3. Vozite prema jugu, ujedno prema granici sa Bosnom. Uskoro prelazite granicu, zatim prolazite Gradišku i nastavljate prema Banja Luci. Vozeći putem E 661 prolazite Banja Luku, Jajce i Bugojno. Uskoro stižete u Mostar. Ova razdaljina iznosi 418 kilometara, ali vam je potrebn o6 sati vožnje.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!