Home Bosna Udaljenost Zagreb – Banja Luka

Udaljenost Zagreb – Banja Luka

by Dn82aV47

Udaljenost između Zagreba i Banja Luke je 187 kilometara. Ako se mapa uzme kao putokaz i orjentir, vazdušnom linijom razdaljina je 150 km.

Putničkim automobilom potrebno je 2 sata i 20 minuta da se pređe pomenuta razdaljina i to kad je nesmetana prohodnost puta. Za vreme godišnjih odmora i u letnjem periodu put traje duže. Vremensko trajanje puta autobusom je 3 sata i 30 minuta.

Putarina od Zagreba do Gradiške se plaća i iznosi 8 eura (54 kune) u jednom pravcu i od Gradiške do Banje Luke 5 eura (10 KM). Dok je samo za benzin potrebno izdvojiti od 25 do 30 eura.

Najkraći put iz Zagreba je da krenete sa Trga Josipa Langa, prema ulici Junija Palmotića, zatim skrenete levo u ulicu Kneza Branimira, potom desno u Aveniju Marina Držića. Iz Zagreba izađete na izlaz 3 (A3/Sl.Brod/A4/Varaždin), priključenjem na put Slavonska avenija, držite se leve strane i autoputa E70 nekih 100 km. Skrećete ka izlazu 11 (Okučani, Banja Luka, BiH) i uključujete se na autoput E661 ka Gradišci. Nastavite prema putu M16, potom skrenete desno na put Krajiških brigada iz kojeg se uključujete na Put Despota Stefana (E661). Na kružnom toku pratite izlaz 2 nastavljajući autoputem E661. Skrećete levo prema gradu Banja Luci ulicom Ranka Šipke, potom nastavljate u ulicu Vuka Karadžića, odakle skrećete desno prema centru grada u ulicu Kralja Petra I Karađorđevića.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!