Home Bosna Udaljenost Tuzla – Istanbul

Udaljenost Tuzla – Istanbul

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Tuzla – Istanbul je 1154 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 928 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 13 sati i 14 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Iz Tuzle krećete putem M 18, prolazite Ugljevik i Bijeljinu, a zatim granicu sa Srbijom. Nastavljate sve do uključenja na autoput E 70. Prolazite Sremsku Mitrovicu i nastavljate prema Beogradu. Iz Beograda se uključujete na autoput E 75 i krećete se prema jugu. Od Niša pratite autoput E 80 prema Pirotu. Nakon Dimitrovgrada ulazite u Bugarsku prema Sofiji. Prolazite Sofiju i drugi bugarski grad po veličini Plovdiv. Nakon njega nastavljate desno na put E 80/ A4 i prolazite bugarski Dimitrovgrad. Ubrzo stižete do graničnog prelaza Kapitan Andrejevo/ Kapikule i ulazite u Tursku. S obzirom da je ovo jedan od najviše prometnih granica u Evropi, trajanje puta može biti dosta duže od gore navedenog. Od granice sa Bugraskom do Istanbula ima tačno 250 kilometara vožnje po autoputu. Isključujete se desno prateći put za centar grada.

Ako se ipak odlučite da putujete avionom iz Sarajeva do Istanbula biće Vam potrebno oko 1 sata i 55 minuta leta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!