Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Zagreb

Udaljenost Sarajevo – Zagreb

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Zagreb je 402 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 290 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 4 sata i 46 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete autoputem E 73, ali se ispred Zenice isključujete levo na put E 661 prema Travniku. Pratite put sve do Gradiške, prelazite granicu sa Hrvatskom i uključujete se na autoput E 70 prema Zagrebu.

Drugi način jeste kada iz Sarajeva krenete autoputem E 73 prema Zenici. Prolazite Zenicu, Doboj i nastavljate levo na put M 17.2 prema Drventu. Odavde idete desno na put M 14.1 prema granici sa Hrvatskom i Slavonskom Brodu. Prolazite Slavonski Brod i uključujete se na autoput E 70 prema Zagrebu.

Naravno, najduži put jeste kada iz Sarajeva krenete putem M18, prolazite Živinice Grad i skretanje za Tuzlu i nastavljate prema Srebreniku. Prateći isti put dolazite do Orašja koji mostom povezuje Bosnu i Hrvatsku. Ulazite u Hrvatsku i uključujete se na autoput E 70 za Zagreb.

Putarina iznosi: 68 KN u Hrvatskoj i 1 evro u Bosni i Hercegovini.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!