Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Zadar

Udaljenost Sarajevo – Zadar

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Zadar je 413 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 256 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 5 sati 4 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete putem M18 i nastavljate prema Ilidžu putem E 73 prema Konjicu. Kod Jablanice se isključujete levo na put M 16.2, a zatim ponovo levo na R 419. Krećete se prema Blidinjem jezeru i Posušju. Ubrzo nakon Posušja nastavljate levo na put M 15 i prolazite granicu sa Hrvatskom. Na mapi je ovaj put obeležen kao put 76. Prelazite Zagvozd i uključujete se levom stranom na autoput E 65. Pratite putokaze i levo se isključujete za Zadar. Pratite put 424 do centra Zadara.

Drugi način jeste da krenete istim putem, nastavljate od Jablanice ka Mostaru i posle Mostara se isključujete desno na put R 424. Prolazite grenicu sa Hrvatskom i nastaljate autoputem E 65. Pratite putokaze za Zadar.

Naravno, od Jablanice možete skrenuti desno na put M 16.2 prema Prozoru. Skrećete levo i pratite put za Tomislavgrad. Prolazite Buško jezero i granicu. Nastavljate do autoputa E 65, a ostatak puta je isti. Iznos putarina uglavnom zavisi od izabranog puta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!