Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Split

Udaljenost Sarajevo – Split

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Split je 294 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 163 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 4 sata i 15 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete putem M 18/ M 17 prema Ilidžu. Nastavljate na autoput E 73 prema Konjicu. Prolazite opštinu Konjic i kod Jablanice se isključujete desno na put R 419 prema Doljanima. Prolazite Posušje i skrećete levo na put M 15 prema granicici sa Hrvatskom. Nakon ulaska u Hrvatsku vozite putem 76 pored Modrog jezera i nakon Zagvozda se uključujete na autoput E 65. Pratite izlaz sa leve strane za Split. Ovaj put je na mapi obeležen kao put 1 koji Vas direktno vodi do centra. Kilometraža za ovu relaciju je 251 km.

Drugi način jeste da iz Sarajeva krenete prema Zenici autoputem E 73, ali skrećete levo ispred Zenice i pratite put E 661 prema Travniku. Ispred Travnika skrećete levo na put M 16.4. Prolazite Novi Travnik, Bugojno i nastavljate preko Livna. Nastavljate putem M 16, prolazite Buško jezero i ubrzo prelazite granicu sa Hrvatskom. Nastavljate putem 220, zatim pratite put 60 i skrećete desno kako bi se uključili na autoput E 65. Trajanje puta je znatno duže.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!