Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Rijeka

Udaljenost Sarajevo – Rijeka

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Rijeka je 560 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 355 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 6 sata i 16 minuta vožnje, naravno bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete autoputem E 73 prema Zenici. Ispred Zenice skrećete desno na put E 661 prema Travniku, prolazite ga i nastavljate prema Banja Luci. Dolazite do Gradiška, nastavljate prema granici sa Hrvatskoj, ulazite u Hrvatsku i levo se uključujete na autoput E 70 prema Zagrebu. Prolazite Zagreb i levo se isključujete nsa autoputa na put E 65 prema Karlovcu. Ostajete na istom putu sve do Rijeke, a od Karlovca to je nekoh 113 kilometara vožnje. Na ovoj relaciji prećićete 531 kilometara.

Drugi način jeste da iz Sarajeva krenete istim putem, ali nastavljate preko Zenice, Doboja i Derventa, sve do granice gde se u Hrvatskoj uključujete na autoput E 70 kod Slavonskog Broda. Ostatak puta je isti.

Naravno, možete iz Sarajeva krenuti i putem E 73 preko Ilidža i Mostara, ali je put mnogo duži i zahteva više vremena putovanja.

Putarina varira od relacije za koju se odlučite.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!