Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Prag

Udaljenost Sarajevo – Prag

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Prag je 1056 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 755 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 10 sata i 53 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put kako da se pređe ova razdaljina jeste kada iz Sarajeva krenete putem M 18, prateći put prema Vogošću. Uključujete se na autoput E 73/ A1. Prolazite Zenicu, Doboj i prolazite granicu sa Hrvatskom. Na kratko se krećete levo na autoput E 70/ A3 prema Slavonskom Brodu i Zagrebu, ali ubrzo skrećete desno i nastavljate prema Osijeku i granici sa Mađarskom. Nastavljate autoputem, prolazite mađarski grad Szekszard i Dunafoldvar. Ispred Budimpešte nastavljate levo, vozite putem M 15 i ulazite u Slovačku. Prolazite Bratislavu i ubrzo ulazite u Republiku Češku. Krećete se prema prema drugom najvećem češkom gradu pod nazivom Brno i ispred ulaza u grad skrećete levo na autoput E 50 prateći oznake za Prag. Ako se odlučite za turističku destinaciju i krenete autobusom, možete izabrati drugi put: Bosna i Hercegovina – Hrvatska – Slovenija – Austrija – Češka Republika. U ovom slučaju, trajanje puta biće oko 12 sati.

Ako krenete avionom, trajanje leta će trajati 2 sata i 50 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!