Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Minhen

Udaljenost Sarajevo – Minhen

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Minhen je 948 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 711 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 9 sata i 57 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete autoputem E 73 prema Zenici. Prolazite Zenicu, Doboj i nastavljate levo na put M 17.2 prema Drventu. Odavde idete desno na put M 14.1 prema granici sa Hrvatskom i Slavonskom Brodu. Prolazite Slavonski Brod i uključujete se na autoput E 70 prema Zagrebu. Nakon Zagreba skrećete desno na A3, prolazite granicu sa Slovenijom i krećete se prema Ljubljani. Nastavljate desno na put E 61prolazite Kranj i Jesenice i nastavljate prema severu ka Austriji. Nakon ulaska u Austriju krećete se putem koji je na mapi obeležen kao put A11/ A10 prema gradu Villach. Vozite istim putem prema severu sve Salzburga, zatim ulazite u Nemačku levo i pratite isti put, tačnije autoput E 52 koji Vas vodi pravo do Minhena.

Ako se odlučite da krenete avionom, trajanje puta, odnosno leta jeste oko 1 sat i 25 minuta.

Putarina na ovoj relaciji Sarajevo – Minhen varira u zavisnosti gde se uključujete, ali okvirna cena sa sve vinjetama i tunelima iznosi oko 50 evra u jednom pravcu.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!