Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Makarska

Udaljenost Sarajevo – Makarska

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Makarska je 203 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 129 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 3 sta i 49 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete putem M 18, pratite put E 73 prema Ilidžu. Nastavljate prema Konjicu, prolazite i vozite istim putem sve do Jablanice. Od Jablanice se isključujete desno na put R 419 i pratite put do Prosušja. Nakon par kilometara skrećete levo na put M 15 prema granici sa Hrvatskom. Ulazite u Hrvatsku i pratite put 76 sve do skretanja levo na put 8 koji Vas vodi do isključenja desno za Makarsku.

Drugi način jeste da krenete istim putem, ali nakon Konjica i Jablanice nastavljate istim putem E 73 prema Mostaru. Odavde vozite sve do Hrvatske, nastavljate putem E 65, a zatim se uključujete na put 76 prema Makarskoj. Ostatak puta je isti. Naravno iz Sarajeva možete krenuti autoputem E 73 prema Zenici, neposredno ispred Zenice pratite put levo prema Bugojnu na mapi obeležen kao M 15. Prolazite Tomislavgrad i krećete se južno prema granici sa Hrvatskom. Ovaj put se ne praktikuje, jer je kilometraža oko 266 kilometara, pa će Vam biti potrebno preko 4 sata vožnje.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!