Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Istanbul

Udaljenost Sarajevo – Istanbul

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Istanbul je 1159 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 923 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 14 sata i 31 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete putem M5, prolazite Pale i Višegrad, a zatim granični prelaz sa Srbijom. Krećete se putem E 763, prolazite Mokru Goru, Požrgu i Čačak. Vozite putem 182 a zatim 24. Prolazite Kragujevac i desnom stranom se uključujete na autoput E 75 prema jugu. Nakon Jagodine, Paraćina i Aleksinca dolazite do ulaska u Niš. Ovde se isključujete levo i pratite autoput E 80 prema Beloj Palanci i Pirotu. Nakon Dimitrovgrada prolazite granicu sa Bugarskom kretajući se prema Sofiji. Vozite prema Plovdivu i ubrzo ulazite u Tursku. Pratite autoput E 80 a naravno i jasne putokaze za Istanbul. Sa autoputa imate isključenje desno prema gradu.

Drugi način je da putujete na relaciji: Bosna i Hercegovina- Srbija – Makedonija- Grčka – Turska. Trajanje puta, bilo da putujete autobusom ili sopstvenim vozilom iznosiće 17 sati bez pravljenja pauza, što je u principu nemoguće izvesti. Avionom će Vam trebati oko 1 sat i 50 minuta leta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!