Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Dubrovnik

Udaljenost Sarajevo – Dubrovnik

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Dubrovnik je 225 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 137 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 3 sata i 56 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete Zagrebačkom ulicom i nastavljate kroz Derviša Numića. Skrećete levo na put R 446 i vozite kroz Vojvode Radomira Putnika. Uključujete se desno na put M 18 i vozite Ravnogorskom. Prolazite Jablanicu, Trnovo i skećete desno na put R 433 i ponovo desno na R 434. Nakon par kilometara se uključujete na M 20. Prolazite Bilećko jezero i krećete se prema Trebinju. Kod Ljubova nastavljate pravo, prolazite granični prelaz Brgat Gornjisa Hrvatskom i uključujete se na put 8 prema Dubrovniku. Odavde pratite putokaze prema centru Dubrovnika.

Naravno, iz Sarajeva možete krenuti i preko Ilidža, pratite autoput do Mostara. Isključujete se levo na M 17.3, kod Stolca skrećete levo na M 6 i posle Dračeva desno na put R 426 do Lubova. Ostatak puta je isti. Drugi način vožnje zahteva više vremena, tačnije oko $ sata i 18 minuta. Sama kilometraža za ovu relaciju iznosi 262 kilometara.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!