Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Budimpešta

Udaljenost Sarajevo – Budimpešta

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo –Budimpešta je 556 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 408 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 6 sata i 31 minuta vožnje, naravno bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete autoputem E 73 prema Zenici. Nastavljate prema Doboju i prolazite granicu sa Hrvatskom. Na kratko se uključujete na autoput E 70 prema Slavonskom Brodu i Zagrebu, ali se ubrzo isključujete desno prema Đakovu i Osijeku. Nakon par kilometara prolazite granicu i ulazite u Mađarsku. I dalje vozite autoputem, prolazite grad Szekszard i Dunaujvaros. Prateći ovaj put ubrzo dolazite do Budimpešte.

Drugi način kako doći do Budimpešte jeste da iz Sarajeva krenete istim putem, ali se nakon Doboja isključujete levo prema Drventi, vozeći putem M 17. Ulazite u Hrvatsku i u neposrednoj blizini Slavonskog Broda se uključujete na autoput E 70 i krećete se prema Zagrebu. Ispred Zagreba skrećete desno na put E 65 prema Varaždinu. Ubrzo ulazite u Mađarsku i nastavljate istim putem prema Budimpešti. Trajanje puta na ovoj relaciji jeste oko 7 sati i 35minuta, a ima 719 kilometara.

Naravno možete izabrati i relaciju preko Srbije do Mađarske. Let avionom traje oko 2 sata i 55 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!