Home Bosna Udaljenost Banja Luka – Makarska

Udaljenost Banja Luka – Makarska

by Dn82aV47

Udaljenost između Banja Luke i Makarske je 241 kilometar. Vremensko trajanje puta je oko 4 sata vožnje putničkim automobilom. Treba uzeti u obzir i prelazak nekoliko graničnih prelaza, koji dodatno mogu produžiti vožnju u zavisnosti od zadržavanja na istim. Putovanje autobusom može trajati i do 8 sati.

Na ovom putu se naplaćuje putarina.

Najkraći put je ako iz Banja Luke krenete iz ulice Jovana Dučića. Zatim na semaforu skrenete u Bulevar cara Dušana odakle na kružnom toku izaberete treći izlaz pri tom ste se uključili na put M16/E661 i nastavljate voziti istim oko 43 km. Potom skrenete desno i ulazite na put R412 prema Mrkonjić Gradu, odakle skretanjem na levo uključujete se na put E761, prolazite kroz grad šipovo i dalje prema Kupresu putujete oko 40 km. Nastavljate prema Tomislavgradu uključujući se na put M16, pa na M15. Na kružnom toku izaberete izlaz 3, ostajući na M15, pa skrenete levo i nastavljate pravo nekih 30 km. Pre Posušja ulazite u Republiku Hrvatsku. Pratite put D76 oko 24 km. Preko puta E657A1 opet se vraćate na put D76 prolazite kroz tunel Sveti Ilija, pa na sledećem kružnom toku opet izaberete izlaz 3 i nastavite putem D8 odakle ulazite u ulicu Vukovarska, a odatle pravo prema gradu Makarska kroz ulicu Ante Starčevića.

Najčešće pređena kilometraža je 245 km, kako mapa kaže nekoliko kilometara duža ruta od prethodne. Umesto preko Krupe na Vrbasu idete preko Dobrnje, tj. iz E661 nastavljate pravo putem R411 prema Dobrnji, Gornje Ratkovo, preko Glamoča i Livna do Makasrke.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!