Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Umag

Udaljenost Zagreb – Umag

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Zagreb – Umag je 259 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 196 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 3 sata i 5 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Zagreba krenete Jadranskom avenijom, uključujete se na autocestu E 65 i nastavljate prema Karlovcu. Autocesta Vas vodi do Rijeke, a odavde vozite desno na put E 61 prema Matulju. Ispred ovog mesta skrećete levo na E 751, vozite još par kilometara i isključujete se desno na put 44 sve do ponovnog uključenja na E 751. Ubrzo se isključujete levo na put 300 prema Petroviji i opštini Umag.

Drugi način jesta da krenete autocestom E 70, prolazite granični prelaz Bregana – Obrežje i ulazite u Sloveniju. Prolazite Trebnje, Višnju Goru i Ljubljanu. Levo pratite E 61 prema gradu Vrhnika. Prolazite lučki grad Kopar, pratite put E 751 i granicu sa Hrvatskom. Isključujete se desno na put 75, a zatim levo na put prema Umagu.

Cestarina na relaciji Zagreb – Umag iznosi oko 70 kuna za motorna vozila I kategorije, a 127 kuna za II kategoriju.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!