Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Skopje

Udaljenost Zagreb – Skopje

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Zagreb – Skopje je 825 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 609 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 8 sata i 22 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste da iz Zagreba krenete Slavonskom avenijom, a zatim se uključite na autoput E 70 prema Ivanjić – Gradu. Prolazite Novsku, Novu Gradišku i Slavonski Brod. Pratite autoput, nedaleko prelazite granični prelaz Batrovci i ulazite u Srbiju. Na putu do glavnog grada prolazite Sremsku Mitrovicu i nakon Beograda nastavljate autoputem E 75 prema jugu. Od većih gradova prolazite Jagodinu, Paraćin i isključenja za Kruševac, Niš i Leskovac. Nakon Vranja i Bujanovca prelazite granicu sa Makedonijom i nastavljate istim putem kroz Kumanovo. Odavde imate nekih dvadesetak kilometara do isključenja za Skoplje. Isključujete se desno i pratite oznake za centar grada.

Drugi način putovanaja jeste da krenete istim putem, ali se nakon Beograda isključujete sa autoputa desno a put prema Kragujevcu. Prolazite Kraljevo, Rašku i Novi Pazar. Na kratko ulazite u Crnu Goru putem E 65,ali ubrzo izlazite prema Peći i Uroševcu. Pratite put E 65, šrolazite Kačanik i ulazite u Makedoniju. Veoma brzo dolazite do Skoplja.

Ako putujete avionom, trajanje puta, tačnije leta iznosiće oko 1 sat i 15 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!