Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Rovinj

Udaljenost Zagreb – Rovinj

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost, ako biramo najkraći put, izmedju mesta Zagreb Rovinj je 249 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 200 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 2 sata i 55 minuta, koliko u proseku traje put do Rovinja, bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Iz Zagreba izlazite Selskom cestom, Jadranskim mostom i Remetinečkom cestom. Na kružnom toku treba da izađete na izlaz 1. za Jadransku aveniju. Držite levu stranu i put nastavite po E65/E71. Držite se desne strane na narednom račvanju da biste nastavili pravcem A6/E65. Potom pratite znakove za Pula/Rijeka pa nastavite po E65. Birajte sledeći izlaz 8 ka Orehovici i priključite se na A7/E61 premaAustrija / Italija / Slovenija / Pula / Opatija / Rijeka Zapad i izađite na izlaz prema Pula/Pazin/Opatja.

Nastavite po E751do D303. Sledi autocesta gde se plaća cestarina. Skrenite levo i nastavite po D303 Skrenite ulevo u Cestu za Rovinjsko selo pa nastavite ulicom Gripole pa ulicom Štanga i na kraju, na kružnom toku birajte izlaz 1. za Istarsku ulicu. Skretanjem blago udesno u ulicu Giosue Carduccia, stižete na cilj.

Do Rovinja autobusom

Oko 10 je polaska dnevno sa stanice u Zagrebu za Rovinj. Karta košta oko 150 kuna. Prvi polazak je u 4,40 a poslednji polazak iz Zagreba je u 21.30. Put traje oko 3 sata.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!