Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Pula

Udaljenost Zagreb – Pula

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Pula je 266,7 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 197,5 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 3 sata, koliko u

proseku traje najkraći put do Pule , bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Iz grada izlazite Selskom cestom pa Jadranskim mostom i Remetinačkom cestom. Na kružnom toku birajte Izlaz 1, kako biste krenuli ka Jadranskoj Aveniji. Sada se krećete putem E65/E71, a autocesta podrazumeva da se na pojedinim deonicama plaća cestarina.

Držite se desne strane na račvanju da biste nastavili po putu A6/E65, i pratite signalizaciju za mesta Pula/Rijeka, a potom krenite na izlaz 8-Orehovica da biste se priključili na A7/E61 prema smeru Austrija/Italija/Slovenija/Pula/Opatija/Rijeka Zapad. Izađite na izlaz prema Pula/Pazin/Opatija i nastavite po putu E751. Na čvoru 1-Kanfanar držite se desne strane i sledite znakove za mesto E751/A9 prema Puli. Izađite na Šijansku ulicu prema Pula istok a onda skrenite blago levo kod Ul. Prekomorskih brigada. Desnim skretanjem ulazite u ulicu 43. istarske divizije. Kada na kružnom toku izađete na izlaz 2, ubrzo stižete u Pulu.

Zagreb – Pula stara cesta Da bi se izbegla cestarina, ide se starom cestom do Grobnika, potom dalje riječkom obilaznicom i pre tunela Učka treba skrenuti s puta levo u grad odakle se putem pored obale stiže najpre u Istru pa i u Pulu.

Do Pule autobusom

Autobuska karta na relaciji Zagreb – Pula košta oko 20 evra. Put u proseku traje 4 sata.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!