Home Evropa Udaljenost Zagreb – Prag

Udaljenost Zagreb – Prag

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Prag je 693 kilometra. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 488 km.

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 7 sati i 10 minuta, koliko u proseku traje najkraći put do Praga, bez pauza.

Rastojanje se preko Slovenije i Beča ( Autrija) može preći na sledeći način: Savskom cestom i skretanjem udesno ulazite u Zagrebačku aveniju. Nastavljate Zadarskom ulicom pa Ljubljanskom avenijom. Skrenite blago desno ka izlazu E59/A2 za mesta: Maribor/Slovenija/Krapina. Nastavljate putem A2/E59 na kom se plaća cestarina. Uskoro će granica sa Slovenijom.

Posle prelaska nastavljate pravo putem E59. Pratite znake za Zgornje Gruškovje. Na čvoru 7-razcep Slivnica, pratite obeležja za mesta A/H/Maribor-center/Lendava/Murska Sobota. Sledi granica sa Austrijom odakle treba da nastavite pravcem A9/E57/E59. Na račvanju nastavite pravcem E59, i pratite znakove za A2 /E66/Wien/Ungarn/Graz-Ost/Flughafen/Graz/Feldkirchen. Nastavite putem A2/E59 pa A23, S2 i S1 što su putevi sa punktovima za naplatu cestarine. Na račvanju pratite smernice za pravac A5 E461,odakle treba da nastavite ulicom Brünner. Nastavljate da vozite putem B7.

Nailazite na granicu sa Češkom. Nastavite putem 52/E461, zatim putem Heršpická/Cesta 52 a na izlazu birajte pravac D1/E65. Sedite znakove za Praha/Autodrom Vystaviste i pređite u D1/E65. Odatle nastavljate ulicom Brněnská, 5. května i uz Nuselský most, ulazite u Prag.

Do Praga avionom

Do Praga se avionom može preko Beograda, Kelna, Beča… Najjeftiniji let u jednom pravcu košta 79 evra a povratna karta koja je napovoljnija staje 144 evra. Direktna linija aviokompanje Czech Airlines je najpovoljnija a pritom put traje svega nešto više od sata.

Zagreb Prag autobusom

Linija Zagreb Prag Croatia Bus-a kreće subotom za Češku. Pauza je u Brnu. Povratak autobusa je petkom.

Zagreb Prag vozom

Direktna železnička linija za Prag iz Hrvatske ne postoji, a opcija je presedanje u Beču što ukupno traje oko 12 sati. Cena povratne karte je oko 660 kuna. Iz Beča za Prag dnevno kreće nekoliko direktnih vozova.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!