Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Poreč

Udaljenost Zagreb – Poreč

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Zagreb Poreč je 248 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 197,5 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 3 sata, koliko u proseku traje najkraći put do Poreča, bez pauza.

Rastojanje se preko Karlovca i Rijeke (uključena autocesta) može preći na sledeći način:

Savskom cestom izlazite iz Zagreba, zatim Selskom cestom ulazite u Jadranski most pa u Remetinečku cestu. Na kružnom toku izađite na prvi izlaz odakle ulazite na Jadranska avenija.Vozite levom stranom i nastavite putem E65/E71 gde se povremeno naplaćuje cestarina. Na sledećem račvanju nastavite pravcem A6/E65, i pratite znakove za mesta: Pula/Rijeka. Nastavite putem E65 a onda krenite na izlaz 8-Orehovica pa se priključite na A7/E61 prema: Austrija/Italija/Slovenija/Pula/Opatija/Rijeka Zapad.

Izađite na izlaz prema Pula/Pazin/Opatjia i nastavite putem E751. Birajte izlaz Pazin-Zapad/Poreč, skrenite udesno u D48 a na kružnom toku izađite na trećem izlazu i ostanite na D48. Nastavite po Buići/D302 koja skretanjem udesno postaje Porečka ulica.
Na kružnom toku izađite na drugi izlaz i stigli ste u Poreč.

Cestarina do Rijeke iznosi 60 kuna a mostarina košta 15 kuna.

Zagreb Poreč autobusom

Autobuske linije Zagreb Poreč su redovne i svakodnevne. Cena karte je oko 150 kuna. Put autobusom traje oko 5 sati a dnevno je sa glavne autobuske stanice u Zagrebu nekoliko polaska za Poreč.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!