Home Evropa Udaljenost Zagreb – Pariz

Udaljenost Zagreb – Pariz

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Zagreb Pariz je 1 391 kilometra. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 1080,8 km, što je i najkraći put.

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 20 sati, koliko u proseku traje put do Pariza, bez pauza.

Rastojanje se automobilom može preći na sledeći način: Iz Zagreba izlazite Jadranskom Avenijom pa ka izlazu Ljubljana/Slovenija/Krapina.Priključite se na put E70. Vozite putem A2/E70 što je cesta sa naplatom cestarine. Deonica traje 112 km, a potom idite desnom stranom kako biste mogli da na račvanju nastavite ka pravcu E61 / Beljak / Villach / Austria / Kranj / Airport / Ljubljana / Sever. Nastavite putem A11 a na raskršću Knoten Villach držite se leve strane i pratitee znakove za mesto E55 / E66 / A10 prema gradovima Salzburg / Deutschland / Villach – Ossiacher See. Nastavite putem A10/E55 a potom krenite na izlaz A1/ E52 / E60 prema München / Innsbruck / Walserberg. Potom treba da se priključite na A1/E52.

Stigli ste na granicu s Nemačkom posle čijeg prelaska nastavljate po putu A8/E52.

Na sledećem račvanju pratite znakove za Nürnberg/Stuttgart/Messe/München Flughafen/A99, a potom pratite znake za München/Stuttgart a onda i za Stuttgart / Augsburg / Dachau / Fürstenfeldbruck. Nakon toga nastavite po A8 i ta je deonica je duga 260 km. Priključite se potom na A5 i krenite na izlaz 51-Baden-Baden za B500 prema Iffezheim/Flughafen Baden-Airpark. Skretanjem udesno na put B 500 Stižete na granicu sa Francuskom.

Nastavite po putu D4 na prvom kružnom toku izađite na izlazu broj tri a na sledećem birajte izlaz jedan i priključite se na A35. Tim putem izlazite na put A4 prema Brumath/Haguenau/Paris.

Držite se desne strane na račvanju da biste nastavili po A4/E25/E50, gde treba da pratite znakove za Paris/Luxembourg/Thionville. Pošto nastavite vožnju po putu A4/E50 izađite levo prema Lyon/Paris-Centre/Porte de Bercy/Périphérique-Sud i ulazite u glavni grad Francuske.

Autobusom do Pariza

Za glavni grad Francuske, autobusom možete putovati i to direktnom linijom.Vožnja traje oko 24 sata, a usput se pauze prave u Grenobleu i u Lionu. Polasci su jednom nedeljno – petkom, a povratak istom linijom je nedeljom. Karta u jednom smeru košta oko 800 kuna uz desetoprocentni do dvadesetoprocentni popust za studente i penzionere koji odobrava prevoznik Presečki grupa. Za sve važi popust od 10 posto za povratnu kartu.

Avionom do Pariza

Najbrže je za Pariz ići avionom. Prevoznik Croatia Airlines iz Zagreba zimi leti pet puta nedeljno do aerodroma Charles de Gaulle, a u letnjem rasoredu letenja – svaki dan. Let traje oko dva sata.

Prevoznik Air France, tokom cele godine redovno saobraća iz Zagreba za Pariz. Letovi su svakodnevni.

Vozom do Pariza

Nema direktne linije iz Zagreba za Pariz. Moguće je kombinovati liniju najpre do Minhena, odakle postoji direktan voz za Pariz a trajanje puta je u zavisnosti od tipa linije od oko 6 do 10 sati.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!