Home Evropa Udaljenost Zagreb – Munchen

Udaljenost Zagreb – Munchen

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Munchen je 548 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 422 km.

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 5 – 6 sati, koliko u

proseku traje najkraći put do Munchena, bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način:

Iz Zagreba izlazite Selskom cestom na Jadranski most. Nastavljate Remetinečkom cestom a na kružnom toku izaberite izlaz 1 za izlaz na Jadransku aveniju. Skrenite udesno za izlaz ka mestima Ljubljana/Slovenija/Krapina. Priključite se na E70, što je autocesta pa se podrazumeva i cestarina.

Držite se leve strane i ubrzo sledi granica sa Slovenijom. Nastavite pravo putem E70 a potom i putem A2/E70.

Držite se desne strane na račvanju da biste nastavili po putu A2, i obavezno pratite znakove za E61/Beljak/Villach/Austria/Kranj/Airport/Ljubljana/Sever. Sledi granica sa Austrijom. Nakon što je predjete, nastavite putem A11.

Na čvoru Knoten Villach držite se leve strane i sledite znakove za mesto E55/E66/A10 prema mestu Salzburg/Deutschland/Villach-Ossiacher See. Nastavite putem A10/E55 a onda krenite na izlaz A1/E52/E60 levo prema München/Innsbruck/Walserberg. Odatle se priključite na A1/E52.Sledi granica sa Nemačkom nakon čijeg prelaska treba da nastavite po putu A8/E52. Držite se leve strane na račvanju da biste ostali na putu A8. Nastavite ulicom Rosenheimer Str. pratite znakove za Stadtmitte i preko mosta Ludwigsbrücke – stižete na cilj.

Do Munchena avionom: Najjeftinije avio karte do Munchena (direktan let) koštaju od oko 100 do 150 evra. Pu traje oko sat vremena.

Do Munchena autobusom: Karta za autobuski prevoz od Zagreba do Munchena košta od oko 40 do 50 evra. Više prevoznika nudi skoro svakodnevne polaske iz glavnog grada Hrvatske. Put autobusom od Zagreba do Munchena traje oko 7 do 9 sati.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!