Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Maribor

Udaljenost Zagreb – Maribor

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Zagreb Maribor je 116 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 100 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 1 sat i 30 minuta, koliko u proseku traje najkraći put do Maribora, bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Iz Zagreba izlazite Savskom cestom, Zagrebačkom avenijom i Zadarskom ulicom. Izadjite na Ljubljansku aveniju pa se držite desne strane da biste nastavili uz Zgornje Gruškovje. Skrenite udesno napravac E59 (autocesta i cestarina na pojedinim deonicama). Na raskršću 7 – Slivnica, idite levom stranom i pratite signalizaciju za A1/E57 prema Ljubljana/Pohorje/Maribor-jug.Vozite levom stranom, pratite znakove za Dravograd/Maribor-jug. Nastavite po Slivnici a onda i po Bohova/Cesta 430.

Nastavite slijediti Cesta 430 Izađite na izlaz prema Dravograd/Ruše/Ptuj/Center

Pratite Tržašku cestu i skrenite blago desno gde ta ulica postaje Vodovodna ulica. Nastavite po Titovoj cesti a na kružnom toku izađite na izlazu 2. i ostanite na Titovoj cesti. Na narednom kružnom toku izađite na izlaz 3. u ulicu heroja Bračiča, a odatle skretanjem levo izađite na izlaz 1. u ulicu kneza Koclja. Nastavite do Glavnog trga i stigli ste na odredište.

Zagreb Maribor vozom

Do Maribora se može i medjunarodnom linijom : Zagreb – Maribor – Graz – Beč. Voz iz Zagreba kreće u 7.25 i u Mariboru je oko 10.20. Cena karte u jednom smeru je 160 kuna a povratna karta staje 250 kuna.

Do Maribora autobusom

Dva polaska dnevno je iz Zagreba za Maribor. Prevoznik Croatia Bus kreće ujutru u 6.30 a prevoznik Touring Bohemija kreće u 21.00. Put traje oko 2 sata i 15 minuta a karta staje od 119 do 150 HRK.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!