Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Makarska

Udaljenost Zagreb – Makarska

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Makarska je 459 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 292,5 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 4 sata i 25 minuta, koliko u proseku traje najkraći put do Makarske , bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Savskom cestom, Selskom cestom pa preko Jadranskog mosta napuštate Zagreb. Remetinečkom cestom dolazite na kružni tok gde izlazite na izlaz 1. za Jadransku aveniju. Sledi put sa naplatom putarine na odredjenim punktovima. Nastavite da vozite po putu E65/E71 a na narednom račvanju nastavite po E71, pa po putu E65. Potom krenite ka izlazu 29-Zagvozd prema Zagvozd/Imotski/D62.

Skrenite zatim desno u D76 pa nastavite tunelom Sveti Ilija i putem D76. Na sledećem kružnom toku birajte izlaz 3 a onda skrenite blago udesno u D8. Nastavite ulicama: Vukovarska i Dubrovačka pa zatim oštro desno skrenite u ulicu Stjepana Ivičevića. Prođite kružni tok i stigli ste u Makarsku.

Još jedna cesta za Makarsku ukupno produžava put na ukupno 450 km i sedam i po sati vožnje. Na putu kroz BIH izbegava se autocesta i ne naplaćuje se cestarina. Iz Hrvatske izlazite kod mesta Novska pa opet ulazite kod Kamenskog. Autocestu možete izbeći i ako Vam je opcija stara cesta ka jugu : Zagreb-Karlovac-Plitvice-Knin-Trilj-Cista-Makarska.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!