Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Ljubljana

Udaljenost Zagreb – Ljubljana

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Ljubljana je 140,5 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 117,4 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko sat i 40 minuta, koliko u

proseku traje najkraći put do Ljubljane, bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Iz Zagreba izlazite Savskom cestom, Selskom cestom i na kraju Preko Jadranskog mosta Remetinačkom cestom. Na sledećem kružnom toku birajte izlaz 1 za Jadransku aveniju. Držite levu stranu puta kako biste ostali na Jadranskoj aveniji a onda skrenite blago udesno za smer: Ljubljana/Slovenija/Krapina. Uključite se na put E 70, to je autocesta pa se plaća cestarina. Stižete na granicu sa Slovenijom i nastavljate pravo gde takodje sledi cesta sa naplatom cestarine na pojedinim delovima. Nastavljate putem A2/E70 a onda krenite na izlaz broj 32 prema Ljubljana jug/Kočevje/Škofljica. Nastavite putem broj 106 a onda skretanjem desno ulazite na Doljensku cestu. Nastavite dalje Karlovškom cestom, pa skrenite desno u Predor pod Gradom. Nastavite Krekovim trgom i Kopitarjevom ulicom. Ubrzo nailazi Zmajski most, kojim ulazite na krajnje odredište.

Između Zagreba i Ljubljane aktivne su dve autobuske linije – Panturistova linija sa relacijom: Budimpešta – Zagreb – Ljubljana i Čazmatrans i Integral Brebus koji voze na ruti Zagreb – Novo Mesto – Ljubljana.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!