Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Krapina

Udaljenost Zagreb – Krapina

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Krapina je 59,15 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 38,38 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potreban je nepun sat, koliko u proseku traje najkraći put do Krapine, bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Savskom cestom, Zagrebačkom avenijom pa Zadarskom ulicom, napuštate Zagreb. Izadjete na izlaz za Zagrebačku aveniju odakle nastavljate ka Ljubljanskoj aveniji. Nakon oko 3 kilometra skrećete blago desno i sledi autocesta E59/A2 kojom se krećete naredna 42,3 km. Potom krenite na izlaz 3-Krapina prema mestima: Krapina/Pregrada/Kr. Toplice.

Sledi cestarina pa kružni tok koji treba da predjete a onda nastavite ulicom Pavleka Miškine/D1.

Stigli ste na odredište.

Put autobusom traje oko sat vremena. Cena karte, u zavisnosti od prevoznika je oko 15 kuna.

Zagreb – Krapina – stara cesta

Starom cestom, najpre se iz Zagreba uputite do Zaboka. Između Zaboka i Krapine, stara državna cesta, je pretvorena u autocestu, ali postoje male lokalne ceste između dva grada.
Ako idete ka Zaboku, ulicom Franje Tuđmana, nakon prelaska nadvožnjaka treba da pratite znak za Zabok, odnosno, treba krenuti ka gradu, preći prugu a posle toga nastaviti desno prema severu. Ubrzo se pojavljuje znak za Sveti Križ i Krapinu.

Druga mogućnost je da na tom nadvožnjaku idete odmah desno za Hum Lug. Pratite znakove za Krapinu, prelazite prugu, ali ne idete za bolnicu Bračak nego za Krapinu. Tom cestom prolazite pored outleta u mestu Začretje.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!