Home Evropa Udaljenost Zagreb – Krakow

Udaljenost Zagreb – Krakow

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Zagreb Krakow je 693 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 557 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 7 i po sati, koliko u

proseku traje najkraći put do Krakowa, bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Zagrebačkom pa Ljubljanskom avenijom izlazite iz Zagreba. Sa Ljubljanske avenije desno idite na izlaz E59/A2 ka mestima Maribor/Slovenija/Krapina. Nastavite putem A2/E59 na kome ima naplate cestarine na pojedinim delovima. Sledi granica sa Slovenijom. Nakon prelaska granice, nastavite ravno putem E59 i držite desnu stranu puta kako biste nastavili do Zgornjeg Gruškovja. Skrenite blago udesno u E59.

Na saobraćajnom čvoru Slivnica držite se desne strane i pratite oznake prema gradovima: Maribor-center/Lendava/Murska Sobota. Nakon naplate cestarine sledi granica sa Austrijom. Nastavite pravo ali se držite desne strane na račvanju kako biste nastavili po putu E59. Pratite oznake ka smeru: sWien/Ungarn/Graz-Ost/Flughafen/Graz/Feldkirchen.

Nastavite po putu A2/E59, zatim A23, S2 i S1. Držite se desne strane na račvanju a onda nastavite po E461, i pratite signale za A5. Nastavite po cesti A5/E461, gde sledi još jedna cestarina. Nastavite po Brünner Str./B7 i tim putem stižete na granicu sa Češkom. Po prelasku granice, nastavite putem 52/E461 pa izađite na izlaz E50/E65/E461 za mesta: Praha/Svitavy. Priključite se na D1/E462/E50/E65

i nastavite u pravcu Brněnská. Nastavite preko Nuselský most i stigli ste na odredište.

Put autobusom traje oko 10 sati usled pauza tokom vožnje.

Trajanje puta avionom je znatno kraće pa se tako do Krakowa stiže za oko sat i po, ako se ide direktnim letom. Cena karata je od 115 evra pa do oko 500 evra.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!